Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-03@13:44:46 GMT

آخرین وضعیت تکمیل حلقه مفقوده راه‌آهن کربلا

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۸۴۳۵۷

آخرین وضعیت تکمیل حلقه مفقوده راه‌آهن کربلا

معاون ساخت و توسعه راه‌آهن در شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل گفت: پیش‌نویس احداث خط آهن شلمچه-بصره ماه جاری در بغداد امضا می‌شود.

به گزارش مشرق، عباس خطیبی، درباره آخرین وضعیت راه‌آهن شلمچه - بصره و هماهنگی با طرف عراقی برای احداث این خط ریلی استراتژیک اظهار داشت: پیش از این توافقی با طرف عراقی داشتیم، مبنی بر اینکه مذاکرات درباره خط آهن شلمچه - بصره را جدی‌تر دنبال کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* جلسه با مسولان عراقی در شلمچه برای هماهنگی ساخت راه‌آهن شلمچه - بصره 

وی اظهار کرد: دولت عراق در چند ماه گذشته پیگیری‌های زیادی انجام داد و با توجه به پیگیری‌های مکرر که از سوی وزارت خارجه ایران صورت گرفت، حدود یک ماه پیش جلسه‌ای با مسئولان عراقی، مدیران فنی راه‌آهن عراق و برخی دیگر از مسئولان مرزی و دفاعی عراق، در شلمچه برگزار شدد.  

* نقاط اتصال راه آهن ایران به عراق مشخص و صورتجلسه شد

معاون ساخت و توسعه راه‌آهن، بنادر و فرودگاه‌ها در شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل گفت: پیش از جلسه شلمچه، وزارت امور خارجه ایران هماهنگی‌هایی را انجام داده بود و موانع مذاکرات دو طرف در حوزه مرزی رفع شده بود و ما اولین جلسه رسمی و جدی خود را درباره راه‌آهن شلمچه - بصره با هیأت فنی عراقی همان یک ماه پیش برگزار کردیم.

خطیبی ادامه داد: در آن جلسه مسئولان عالی‌رتبه کشور عراق حضور نداشتند و جلسه با حضور نمایندگان راه‌آهن عراق برگزار شد با این حال ما نقطه اتصال راه‌آهن ایران به عراق را مشخص کردیم و صورت‌جلسه شد.

وی در پاسخ به این سؤال که رایزنی‌ها درباره خط‌القعر در اروند به کجا رسید؟ گفت: ما درباره مرز خشکی در منطقه پروژه و منطقه آزاد بررسی‌ها را انجام دادیم، چهار «میل» بود که وزارت خارجه ایران با طرف عراقی فیکس کرد، که این میل ها مشخص و بین وزارتخانه‌های خارجه دو طرف  صورتجلسه شد و به تبع آن، نقطه اتصال راه‌آهن ایران و عراق را مشخص کردیم؛ حال در ارتباط با موضوع خط‌القعر اروند بنده اطلاعی ندارم، شاید مذاکرات وزارت خارجه ما با طرف عراقی درباره مرز گسترده‌تر باشد. 

* برگزاری جلسه با مدیرعامل راه آهن عراق در تهران

معاون ساخت و توسعه راه‌آهن، بنادر و فرودگاه‌ها در شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل اظهار کرد: در جلسه شلمچه مصوب شد دو هفته بعد در تهران یا بغداد نشستی با هیأت فنی عراق داشته باشیم، در این راستا هیأت فنی عراق حدود دو هفته پیش در قالب هیأت بلندپایه‌ای که مباحث کلی‌تری را دنبال می‌کردند به تهران آمدند.

خطیبی اظهار کرد: در این سفر ما میزبان مدیرعامل راه‌آهن عراق و مدیر ساخت پروژه‌ ریلی این کشور در شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور بودیم، با این افراد مفصل صحبت کردیم و به دستورکارهایی که در صورتجلسه دیدار شلمچه تأکید شده بود، پرداختیم. 

* ثبت شرکت سرمایه گذار و شرکت سازنده خط آهن شلمچه-بصره در منطقه آزاد اروند

وی اظهار داشت: از جمله مواردی که در جلسه تهران مطرح شد و به استناد جلسه یک ماه قبل شلمچه بود، در ارتباط با مذاکرات فنی با عراق بود؛ درباره مسیر، مین‌روبی منطقه، نقشه‌برداری مسیر، موقعیت تردد شرکت سرمایه‌گذار و شرکت احداث‌کننده که در منطقه آزاد اروند ثبت شده است، بررسی ها انجام شد.

* تهیه فهرست ۵۰ نفره کارشناسان ایرانی برای حضور در منطقه خط آهن شلمچه-بصره

معاون ساخت و توسعه راه‌آهن، بنادر و فرودگاه‌ها در شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل ادامه داد: از آن منظر که کارشناسان شرکت احداث کننده و شرکت سرمایه گذار بتوانند به عراق تردد کنند، فهرستی پنجاه نفره تهیه و مقرر شد این فهرست به صورت رسمی دراختیار راه‌آهن عراق قرار گیرد تا مدیرعامل راه‌آهن عراق از طریق وزارت خارجه موضوع تردد این افراد را رایزنی کند.

* هماهنگی با طرف عراقی برای احداث پل خط آهن شلمچه-بصره روی اروند

خطیبی اضافه کرد: همچنین مباحث مرتبط با شروع موارد اجرایی خط آهن شلمچه - بصره و در دست گرفتن سایت پروژه برای احداث خط آهن بررسی شد، هماهنگی‌ها برای احداث پل این خط ریلی روی اروند انجام شد، مذاکراتی در این باره انجام شد و این مذاکره‌ها صورتجلسه شد.

* جلسه بعدی با طرف عراقی اواخر ماه جاری در بغداد

وی ادامه داد: مقرر شد جلسه بعدی اواخر ماه جاری (بهمن ماه) در بغداد برگزار شود و پیش‌نویس تفاهم‌نامه مرتبط با شروع عملیات اجرایی پروژه، در عراق نهایی شود که پیش‌بینی می‌شود گام نهایی برای آغاز عملیات اجرایی خط آهن شلمچه - بصره در عراق آغاز شود. 

* درخواست طرف عراقی برای مشخص شدن ابعاد مالی پروژه و نحوه بازگشت سرمایه 

معاون ساخت و توسعه راه‌آهن در شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل افزود: در جلسه‌ای که دو هفته پیش در تهران برگزار شد و همچنین در جلسه یک ماه پیش شلمچه با طرف عراقی، محور مذاکرات در این باره بود که از طرف عراقی مطالبه کردیم اگر اجازه ندهند در خاک عراق نقشه‌برداری کنیم، یا مین‌روبی‌ها تعیین تکلیف نشود و یا پرسنل فنی شرکتی که در منطقه آزاد اروند ثبت شده است، نتوانند برای بررسی‌ها وارد خاک عراق شوند، کار پیش نمی‌رود که آقایان پذیرفتند، اما اعلام کردند باید تفاهم‌نامه‌ای ایجاد شود تا ابعاد مالی کار مشخص شود و نحوه بازگشت سرمایه مشخص باشد و نحوه هماهنگی طرف عراقی با وزارت خارجه عراق مشخص باشد.

* پیش نویس احداث خط آهن شلمچه-بصره در بغداد با حضور نماینده ایران و عراق

خطیبی ادامه داد: در این راستا مقرر شد ما پیش نویسی در این باره تهیه و حداکثر تا نیمه بهمن‌ماه برای آنها ارسال کنیم و اواخر بهمن ماه ملاقاتی با طرف عراقی در بغداد داشته باشیم تا این تفاهم‌نامه به امضای مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور به عنوان نماینده ایران و وزیر حمل و نقل عراق برسد که امیدواریم پس از آن وارد سایت عراق شویم و کار را آغاز کنیم. 

* سرمایه گذاری در خط آهن شلمچه-بصره به صورت BOT

وی در تشریح جزئیات فنی و مالی اجرای این پروژه اظهار داشت: تأمین مالی و اجرای این خط آهن با ایران است، ما ملاحظات فنی طرف عراقی را رعایت می‌کنیم، سرمایه‌گذاری هم با کشور ایران است و طبیعتاً هزینه سرمایه‌گذاری با بهره‌برداری از خط به صورت BOT برمی‌گردد. 

معاون ساخت و توسعه راه‌آهن، بنادر و فرودگاه‌ها در شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل گفت: ‌بدین ترتیب عملا شرکت راه‌آهن عرق که پیش از این چندان حاضر به مذاکره نبود، مذاکرات خوبی را با ما داشت و بسیار امیدواریم در دیدار پایان بهمن ماه در بغداد دستاوردهای خوبی درباره احداث خط آهن شلمچه - بصره داشته باشیم.

سال ۹۰ بود که اتصال راه‌آهن خرمشهر به شلمچه به طول ۱۷ کیلومتر انجام شد بنابراین در راستای اتصال شبکه ریلی ایران به عراق و رسیدن به کربلا، ضرورت داشت ادامه این خط ریلی از شلمچه تا ‌بصره عراق به طول حدود ۳۲ کیلومتر در خاک عراق ساخته شود.

از سوی دیگر در کشور عراق، خط ریلی از بصره تا کربلا ساخته شده و بهره برداری می شود و با تکمیل این ۳۲ کیلومتر حلقه مفقوده شلمچه-بصره، زائران ایرانی می‌توانند از طریق قطار به شلمچه و سپس بصره و کربلا بروند.

همچنین ‌با تکمیل این ۳۲ کیلومتر خط‌آهن ‌بین شلمچه تا بصره و ساخت یک پل بازشونده بر روی اروندرود ( پل ریلی بازشو به طول ۸۰۰ متر)، اتصال ریلی کشور ایران از طریق خرمشهر به عراق و کشورهای شرق مدیترانه و ‌بندر لاذقیه سوریه نیز بدون انقطاع برقرار می‌شود و تحولی بزرگ در زمینه ترانزیت و تبادل کالا و مسافر رخ خواهد داد.

 بعد از تفاهمات کلی که در سال ۹۴ بین ایران و عراق درباره این خط‌آهن صورت گرفت، در سفری سال ۹۷ رئیس‌جمهور ‌به عراق داشت‌، تفاهم‌نامه اجرایی‌ مکمل‌ در حضور رؤسای جمهور ایران و عراق امضا شد.

‌ایران پس از این تفاهم‌نامه، بلافاصله نماینده‌های خود را تعیین و به عراق معرفی کرد و ‌از طرف عراقی هم خواست نماینده‌های خود برای پیگیری امور این خط‌آهن را معرفی کند تا مباحث مربوط به سرمایه‌گذاری را دنبال کنند؛ کشور ایران حتی برای تکمیل این خط ریلی، سرمایه‌گذار و پیمانکار نیز تعیین کرد، اما مسوولان وقت عراق تمایل چندانی برای تکمیل این خط ریلی نداشتند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا شهید سلیمانی راه آهن وزارت خارجه وزارت خارجه عراق خط آهن وزارتخارجه ایران وزارت خارجه ایران بغداد تهران دولت عراق معاون ساخت و توسعه راه آهن خط آهن شلمچه بصره اتصال راه آهن سرمایه گذاری راه آهن عراق ایران و عراق طرف عراقی احداث خط آهن سرمایه گذار وزارت خارجه خط ریلی منطقه آزاد برای احداث تفاهم نامه بهمن ماه انجام شد یک ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۴۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد

به نقل از المعلومه، ادامه دخالت‌های «النا رومانوسکی» سفیر آمریکا در امور امنیتی و مسائل اجتماعی عراق، واکنش محافل عراقی را به همراه داشته است.

در این راستا «رفیق الصالحی» نماینده فراکسیون پارلمانی صادقون عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا از کشورش به خاطر اظهارات مداخله جویانه او شد.

وی با بیان اینکه اظهارات اخیر سفیر واشنگتن در بغداد مردود و نیازمند موضع ملی برای بیرون راندن آن از عراق است، تاکید کرد: رومانوسکی ملت و دولت عراق را بسیار خوار و خفیف کرده و تداوم تحرکات وی خطرناک است و تبعاتی برای حاکمیت کشور به همراه دارد.

به گفته الصالحی، این قبل تحرکات آمریکا، دخالت آشکار در امور داخلی عراق است.

«نیسان الزایر» عضو کمیسیون حقوق بشر پارلمان عراق نیز اظهارات رومانوسکی درباره اصلاح قانون مبارزه با فحشا و بی بندو باری جنسی در مجلس عرا، را مورد انزجار قرار داد.

«یاسر الحسینی» دیگر نماینده مجلس عراق نیز گفت: ما نمی‌پذیریم که سفیر آمریکا در بغداد خود را رئیس جمهور عراق بداند. دخالت‌های وی مخرب است، از این رو از دولت می‌خواهیم که قیمومیت آمریکا بر عراق را متوقف کند.

وی به دخالت‌های سفیر آمریکا در عراق در امور امنیتی و مسائل اجتماعی در کشورش اشاره کرد و خواستار واکنش دولت و وزارت خارجه عراق در قبال تحرکات سفیر آمریکا در بغداد شد.

پیش از این نیز «علی جابر التمیمی» کارشناس مسائل حقوقی عراق با اشاره به اینکه، رومانسکی قانون‌های بین المللی را در خصوص این کشور نقض کرده، گفته بود: رومانسکی به قانون مبارزه با فحشا در عراق اعتراض کرده که این اقدام در تضاد با مفاد یک، ۲ و سه منشور سازمان ملل و ماده ۲۷ توافقنامه راهبردی امضا شده با طرف آمریکایی در سال ۲۰۰۸ به شمار می‌رود.

وی افزود: بدین ترتیب عراق حق دارد سفیر آمریکا را بر اساس توافقنامه وین سال ۱۹۶۱ بند مربوط به تعیین روابط دیپلماتیک از این کشور اخراج کند. بر اساس ماده ۹ توافقنامه وین، هر کشوری می‌تواند هر سفیر نامطلوبی را اخراج کند.

در همین حال، «ابتسام الهلالی» رئیس فراکسیون المنتج الوطنی در پارلمان عراق نیز تاکید کرده بود: سفیر آمریکا در عراق برای گسترش انحرافات اخلاقی و همجنس گرایی در این کشور تلاش می‌کند.

وی افزود: ما شاهد اقدامات پارلمانی در عراق برای جلوگیری از تحرکات آمریکا در این کشور در راستای گسترش انحرافات اخلاقی و همجنس گرایی هستیم. اقدامات سفیر آمریکا به ویژه در خصوص حمایت از همجنس گرایی در جامعه عراق نگران کننده است.

الهلالی ادامه داد: ما باید از طریق کانال‌های قانونی و دیپلماتیک در برابر پیاده شدن این پروژه‌ها در عراق وارد عمل شویم. اقدامات سفیر آمریکا در راستای اجرای راهبرد این کشور با حمایت برخی کشور‌های غربی انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا، پارلمان عراق اخیرا با وجود مخالفت‌ها از سوی آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی، قانون جرم‌انگاری همجنس‌گرایی در این کشور را با یک اصلاحیه به تصویب رساند.

پارلمان عراق با اعمال اصلاحیه‌ای در قانون قبلی که روابط همجنس‌گرایانه و تغییر جنسیت را جرم تلقی می‌کرد، مجازات تعیین شده برای این جرائم را از اعدام به ۱۵ سال حبس تغییر داد و آن را به تصویب رساند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • باید یک تفاهم بزرگ رسانه‌ای میان ایران و عراق اتفاق بیفتد
  • ◄ زمان افتتاح فرودگاه کربلا اعلام شد!
  • فرودگاه بین‌المللی کربلا اوایل 2025 افتتاح می‌ شود
  • دولت سیزدهم طلسم بهره‌ برداری از خط ریلی شلمچه-بصره را می شکند؟
  • جام ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیا/عراق با بازیکن مس رفسنجان به المپیک رسید
  • صعود عراق به المپیک برای نویدکیا گران‌ تمام شد
  • افتتاح فرودگاه بین‌المللی کربلا در سال ۲۰۲۵
  • فعالسازی خط مسافری دریایی خرمشهر به بصره
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • دولت سیزدهم طلسم بهره‌برداری از خط ریلی شلمچه-بصره را می شکند؟